Tuesday 27 February 2007

Βρήκαν τον οικογενειακό τάφο του Ιησού!


Ένας τάφος που ανακαλύφθηκε το 1980 στην Ιερουσαλήμ περιείχε κάποτε τα λείψανα της οικογένειας του Ιησού του Ναζωραίου, υποστηρίζει ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον σε ντοκιμαντέρ που θα προβάλει το Discovery Channel. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή είχαν αποκτήσει γιο με το όνομα Ιούδας.
Ο επίμαχος τάφος ανακαλύφθηκε στο προάστιο Ταλπιγιότ, κατά τη διάρκεια εργασιών για την ανέγερση πολυκατοικίας, και λίγο αργότερα ανασκάφηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία του Ισραήλ. Μέσα στον τάφο βρέθηκαν 10 λάρνακες της εποχής του Ιησού, από τις οποίες οι έξι έφεραν επιγραφές με ονόματα της Καινής Διαθήκης, αναφέρει ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου.
Τέσσερις διακεκριμένοι αρχαιολόγοι διαβεβαιώνουν, έπειτα από χρόνια ερευνών, ότι οι οστεοθήκες από ασβεστόλιθο γράφουν «Ιησούς, γιος του Ιωσήφ», «Ιούδας, γιος του Ιησού» (στα αραμαϊκά), «Μαρία», «Ιωσήφ», «Ματθαίος» (στα εβραϊκά) και «Μαρία Μαγδαληνή» (στα ελληνικά).
Ο Κάμερον, παραγωγός του ντοκιμαντέρ, και ο Σίμτσα Γιακομπόβιτσι, συγγραφέας σκηνοθέτης και παραγωγός, απομόνωσαν δείγματα DNA από τις λάρνακες του «Ιησού» και της «Μαρίας Μαγδαληνής» και τα έστειλαν για ανάλυση στο εξειδικευμένο Εργαστήριο Παλαιο-DNA του Πανεπιστημίου Λέικζεντ, στο Οντάριο του Καναδά.
Η σύγκριση του μιτοχονδριακού DNA έδειξε ότι τα δύο πρόσωπα δεν ήταν συγγενείς. Δεδομένου ότι οι οικογενειακοί τάφοι προορίζονταν συνήθως για παντρεμένα ζευγάρια ή συγγενείς εξ αίματος, οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ προτείνουν ότι είναι πιθανό ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή να ήταν ζευγάρι.
ΠΗΓΗ: news.in.gr - 27-02-2007

Τώρα τι κάνουμε; Πρώτα ο κώδικας Ντα Βίτσι μας έμαθε για απογόνους που γυροφέρνουν στην Ευρώπη, σήμερα μαθαίνουμε οτι τελικά ο Ιησούς δεν ήταν και τόσο αθώα περιστερά.
Την είχε κάνει με την Μάγδα ...όσο και να μας λένε ότι μόνο τα μαλιά της έπλυνε!!
Είχαν τελικά και παιδιά...Πόσα άραγε; Όχι οτι είναι κακό αυτό..αλοίμονο..
Μια ευτυχισμένη οικογένεια ήταν και είχαν και οικογενειακό τάφο..Εως εκεί όμως! Έτσι;

1 comment:

dimitris-r said...

Να δεις που θα στείλουν το λογαριασμό από τον Δήμο στους κατιόντες συγγενείς-κληρονόμους του.
Θε' μου τόσα χρόνια απλήρωτος οικογενειακός τάφος....
Αλογοσκούφηηηηηηηηη!