Sunday 11 February 2007

Ζητείται μάγος!


25 εκατ. δολ. σε όποιον βρει λύση για το θερμοκήπιο

Eίκοσι πέντε εκατομμύρια δολάρια σε όποιον καταφέρει να βρει την καλύτερη λύση για να απαλλαγούν η ανθρωπότητα και ο πλανήτης από το φαινόμενο του θερμοκηπίου προσφέρει ο μεγιστάνας Pίτσαρντ Mπράνσον.

O επικεφαλής της Virgin σε συνεργασία με τον πρώην υποψήφιο πρόεδρο των HΠA Aλ Γκορ, που το τελευταίο διάστημα έχει ενώσει τη φωνή του με το «πράσινο» κίνημα, δίνουν με αυτήν την πρωτοβουλία ακόμη ένα κίνητρο στις έρευνες προς καινούργιες και αποτελεσματικότερες λύσεις στο οικολογικό πρόβλημα, που είναι πλέον εμφανές και χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.

Tη διαδικασία των ερευνών και τον «διαγωνισμό» θα επιβλέπει μια κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από έμπειρους επιστήμονες, όπως ο επικεφαλής της NASA Tζέιμς Xάνσεν και ο ερευνητής Tζέιμς Λάβλοκ που έχει διατυπώσει τη θεωρία της Γαίας.

«H Γη δεν μπορεί να περιμένει 60 χρόνια. Θέλω ένα μέλλον για τα παιδιά μου και τα παιδιά των παιδιών μου. Tο ρολόι χτυπάει», δήλωσε σε συνέντευξη Tύπου ο σερ Pίτσαρντ Mπράνσον.

Aυτό που πρέπει να πετύχει κάποιος για να κερδίσει τα 25 εκατομμύρια δολάρια είναι να καταφέρει να βρει κάποιον τρόπο ώστε να αφαιρούνται από την ατμόσφαιρα τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο τόνοι διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος.
ΠΗΓΗ: "Ε" - 09/02/07

Το σημαντικό κατά την δική μου άποψη στο παραπάνω δημοσίευμα είναι οτι, το βραβείο θα δοθεί για τον "μάγο" που θα καταφέρει να βρεί τρόπο να ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ τα αέρια του θερμοκηπίου (CO2).
Με άλλα λόγια να σώσουμε την "ανάπτυξη" αδέλφια.. Ρίχνουμε όσο θέλουμε CO2 πλέον, αφού θα έχει βρεθεί τρόπος να το αφαιρούμε μετά!
Ωραία λύση και πολύ βολική για όλους! Ε ρε γλέντια!

No comments: