Tuesday 24 April 2007

Μαϊμουδιές!

"ΚΡΙΜΑ που οι κυβερνητικές ανακοινώσεις δεν συνοδεύονται από εικόνες ή σκίτσα για να γίνεται πιο εύληπτη η προπαγάνδα! Αντί να ξοδεύεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε επιθετικούς προσδιορισμούς, ρήματα και αντωνυμίες, προκειμένου να τεκμηριώσει το «δεν είδαμε, δεν ακούσαμε, δεν γνωρίζουμε» για το σκάνδαλο με τα ομόλογα, θα μπορούσε να συνοδεύει τις ανακοινώσεις του με τα γνωστά σκίτσα της μαϊμούς!
Που κλείνει μάτια, σφραγίζει αυτιά και ξύνει με απορία το τριχωτό της κεφαλής της προκειμένου να υποδηλώσει - γιατί αυτή δεν μιλάει - ότι «δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει».

Γιατί εδώ που φτάσαμε, ό,τι και να επικαλείται η κυβέρνηση, είναι σίγουρο ότι ψέματα λέει για να ξεφύγει από τη μέγγενη στην οποία είναι πιασμένη. Κι όσο ο Πρωθυπουργός της χώρας προσπαθεί να συμπεριφέρεται ωσάν να μην έχει συμβεί το παραμικρό, ένα μόνο καταφέρνει: να μας πείθει όλο και περισσότερο ότι και τα μάτια ανοιχτά είχε, και τα αυτιά επίσης, και γνώριζε τα πάντα - μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Και κάποια στιγμή θα τις δώσει τις εξηγήσεις.
Θέλει δεν θέλει...
"

Το παραπάνω λιγόλογο αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη καίριο σχόλιο, "έκλεψα" από τα σημερινά ΝΕΑ. Έχει τίτλο "Μαϊμού" και είναι του καλού δημοσιογράφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ..
Χρόνια σου πολλά Γιώργο, και πάντα έτσι.. στο ψαχνό!

No comments: