Thursday 5 April 2007

Η πρώτη παραίτηση!!


Αυτό που αρνούνται επίμονα να κάνουν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο των ομολόγων υπουργοί, το έκανε ένας διοικητής νοσοκομείου. Ανέλαβε την ευθύνη μιας παράνομης πράξης που έκανε, και παραιτήθηκε!

Πρόκειται για το διοικητή του νοσοκομείου Κορίνθου, Δημήτρη Κοσμά, ο οποίος αγόρασε από ιδιωτική τράπεζα ομόλογο κυμαινόμενου επιτοκίου, ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου και παρά τις αντιρρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Ο υφυπουργός Υγείας Αθ. Γιαννόπουλος αποδοκίμασε από ραδιοφώνου την πράξη του διοικητή και του υπέδειξε να υποβάλει την παραίτησή του. Μάλιστα τον αποκάλεσε εμμέσως ..Κοσκωτά..αφού δήλωσε οτι οι πράξεις του θυμίζουν εποχή Κοσκωτά..

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Πρωτόπαπας, που αποκάλυψε το θέμα, ζήτησε από τον υπουργό Υγείας, Δ. Αβραμόπουλο, να ανακοινώσει αν και άλλες διοικήσεις νοσοκομείων έχουν κάνει «ανάλογες παράνομες πράξεις και παιχνίδια με ομόλογα». Και υπενθύμισε ότι είναι η τρίτη περίπτωση διοικητικού στελέχους στο χώρο της Υγείας, για τα οποία αποκαλύπτονται παράνομες πράξεις.

Δεν νομίζω όμως οτι "καθάρισαν" με μια παραίτηση "μεσαίου" βάρους.. Αργά ή γρήγορα ο πρώτος που θα αναγκαστεί να φύγει ή να τον διώξουν θα είναι ο Τσιτουρίδης, αν και ο κύριος υπεύθυνος είναι ακόμη ψηλότερα...

No comments: