Wednesday 27 June 2007

Ημέρα χαράς η χθεσινή!
Ψηφίστηκε η τροπολογία για την επιστροφή των τόκων στα Ταμεία

Δεν πρέπει να ανησυχούν οι ασφαλισμένοι. Ότι εκατομμύρια χάσανε τα ταμεία τους με τις μίζες στους διάφορους Ευγένιους, Αγάπιους, Σοφοκλήδες, (ονόματα όμως τα λουλούδια ε;!) θα τα βάλουν πίσω πάλι....οι ίδιοι όμως!
Πως γίνεται αυτό;
Μα αυτή η κυβέρνηση έχει και πρόγραμμα και θέληση να το εφαρμόσει..
Εγινε μια μικρή παρατυπία βέβαια με τα ομόλογα, ε.. εντάξει δεν χάλασε και ο κόσμος!
Μια γαλάζια συμμορία ήταν λέει ο εισαγγελέας, μικρή βέβαια!!
Υπουργοί δεν ήξεραν τίποτα βέβαια...αλοίμονο!
Εξεταστική; Ρε δεν μας παρατάτε που έχετε μούτρα και ζητάτε εξεταστική επιτροπή! Τα ίδια δεν έκαναν και οι περασμένοι; Εμείς τουλάχιστον τα μπαλώσαμε όμορφα και ωραία!!

Τα λεφτά του κεφαλαίου θα τα ξαναβάλουν πίσω οι συνεταίροι (μόργκαν & σια) και για τις μίζες και τους τόκους που θα χανότουσαν αν δεν μεριμνούσε αυτή η κυβέρνηση, θα ξαναμπούν πίσω από τον προϋπολογισμό!
Για στάσου ρε φίλε. Δηλαδή το ταμείο του κράτους ποιός το πληρώνει;
Ε μα οι ασφαλισμένοι κυρίως και όλοι οι φορολογούμενοι..
Δηλαδή οι ίδιοι που έχαναν για να μην..χάσουν θα τα βάλουν από την άλλη τσέπη τους έτσι;
Κάπως έτσι ρε αντιδραστικέ, αλλά τι έπρεπε δηλαδή να γίνει;
Που να ψάχνουν τώρα να βρούν ποιός τα πήρε; Και που να περιμένουμε τώρα να τα ξαναβάλουν πίσω οι κλέφτες;
Τα πληρώνουμε πάλι εμείς και πάει τελείωσε, πάμε για άλλα!!
Σημασία έχει να βρούμε τρόπο να δείξουμε στο κόσμο οτι, και για τα ομόλογα ..το πασοκ φταίει!! Κάτι θα σκεφτούμε..χρόνο θέλουμε!

"Με 152 υπέρ και 108 κατά υπερψηφίσθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Β. Μαγγίνα για την καταβολή, από τον προϋπολογισμό, των τόκων του διακρατηθέντος ομολόγου στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), των υπαλλήλων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΤΕΑΠΟΚΑ), των υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εταιριών (ΤΕΑΥΦΕ) και των εφημεριδοπωλών (ΤΣΕΥΠ).
Το νομοσχέδιο με τίτλο "Θεσμικό πλαίσιο επενδύσεων και αξιοποίησης της περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης", στο οποίο είχε ενταχθεί η παραπάνω τροπολογία, ψηφίστηκε και στο σύνολό του από την Ολομέλεια της Βουλής.
Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και κατά του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού, ενώ απείχε από την ψηφοφορία το ΚΚΕ.
"

Το ΚΚΕ απείχε όπως μαθαίνουμε.. Δεν έχει σημασία ως φαίνεται για τους ηγέτες του ποιός πληρώνει.. Ο δικομματισμός να χτυπηθεί με όποιο κόστος!!
Μάλιστα!

Friday 15 June 2007

Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται..

Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν δήλωσε ο κ.πρωθυπουργός, παρά την αντίθεση των κερδοσκόπων και της αντιπολίτευσης..

Ήδη εχθές οι ίδιοι κερδοσκόποι, η αντιπολίτευση δηλαδή, ανάγκασαν με την σύσωμη διαμαρτυρία τους στη Βουλή, τον Υπουργό κ. Μπασιάκο να αποσσύρει άρον-άρον την πολύ σπουδαία μεταρρύθμιση που αφορούσε την αναστολή κατεδάφισης των αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε εκεί να περάσουμε στα μουλωχτά αυτήν την σωτήρια για τους καταπατητές μεταρρύθμιση.. είπε ο κ.Μπασιάκος.


Μια άλλη όμως σπουδαία μεταρρύθμιση που αφορά την αισχροκέρδια, θα την κάνουν νόμο σύντομα. Συγκεκριμένα από το Υπ. Ανάπτυξης (που αλλού;) πληροφορίες αναφέρουν οτι τέρμα οι μηνύσεις για αισχροκέρδεια, νοθεία, κλπ.. Θα πληρώνουν οι άνθρωποι ένα πρόστιμο, πχ. 500 ευρώ, και τέρμα. Είναι πολύ σημαντική μεταρρύθμιση αυτή που θα ανακουφίσει την αγορά, τους κλέφτες και φυσικά και τα δικαστήρια.
Θα σταματήσει πλέον η ταλαιπωρία φτωχών εμπόρων που για ένα χαλασμένο αρνί τραβιώτουσαν χρόνια σε δίκες..

Saturday 2 June 2007

Ακόμη δεν καπνίζω!!

Τον περασμένο Φεβρουάριο έγραψα για την δική μου προσπάθεια να κόψω το κάπνισμα στο ποστ με τίτλο: Πως να κόψετε το κάπνισμα..
Είχαν περάσει τότε δύο επώδυνοι μήνες ήδη...

Ε, λοιπόν ακόμη δεν καπνίζω!
Και βλέπουμε..
Ο αγώνας συνεχίζεται..