Tuesday 2 September 2008

ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

1. Τι αποκάλυψε σήμερα το ΠΑΣΟΚ;
Το ΠΑΣΟΚ σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, αποκάλυψε ότι πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη νοθεία στη τελική ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην Ολομέλεια της Βουλής, με καταστροφή και αντικατάσταση των ψηφοδελτίων. Η απροκάλυπτη νοθεία καταγράφηκε με αδιάψευστη εικόνα, αλλά και ήχο, από τις κάμερες της Bουλής. Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα κοινοβουλευτιής τάξης, ένα ζήτημα θεσμών, εν τέλει ένα ζήτημα Δημοκρατίας. Ένα ζήτημα το οποίο δείχνει ξεκάθαρα τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία αυτής της κυβέρνησης, απέναντι στους θεσμούς, όπως και απέναντι στον πολίτη, στην οικονομία, στην καθημερινότητά του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


2. Ποιοι καταγράφονται ως οι φυσικοί αυτουργοί της επιχείρησης νοθείας;
Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Πρόκειται για την ηγεσία της ΝΔ.

3. Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της νοθείας; Ποια είναι η ευθύνη του πρωθυπουργού;
Είναι αυταπόδεικτο ότι εντολέας της επιχείρησης νοθείας για τη διασφάλιση του αρεστού αποτελέσματος κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ουδείς άλλος διαθέτει την εξουσία να πειθαναγκάσει ή να εξουσιοδοτήσει την ηγεσία της Κ.Ο. της ΝΔ να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Άλλωστε η νοθεία γίνεται καθ’υποτροπήν. Είχε προηγηθεί η νοθεία στο άρθρο 24, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, που όταν αποκαλύφθηκε, βρήκε την πλήρη κάλυψη του Πρωθυπουργού, αποδεικνύοντας ότι ήταν καθοδηγούμενη ενέργεια.

4. Ποια κόμματα ήταν παρόντα στη διαδικασία; Γιατί δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ;
Το ΠΑΣΟΚ είχε αποχωρήσει μετά την αποκάλυψη της νοθείας στο άρθρο 24, καταγγέλλοντας τη διαδικασία και προτείνοντας την επανέναρξη της για μια προοδευτική αναθεωρητική πρωτοβουλία στη βάση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης. Στη διαδικασία συμμετείχε η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

5. Τι συνέπειες θα υπάρξουν για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της νοθείας;
Το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που του παρέχει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. Οι συνέπειες, τις οποίες έχει ευθύνη να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ γιατί τις αξιώνει ο ελληνικός λαός, είναι οι αυτονόητες πολιτικές ευθύνες. Δεν έχει θέση στη Βουλή, όποιος βεβηλώνει το Σύνταγμα, όποιος ασελγεί κατά των πιο θεμελιωδών κανόνων του πολιτεύματος.

6. Ποιες είναι οι πολιτικές συνέπειες της αποκάλυψης;
Είναι κατανοητό σε όλους, ότι ο Πρωθυπουργός που ευνόησε αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν έχει το ηθικό έρεισμα και την πολιτική νομιμοποίηση να ηγείται της Κυβέρνησης σε μια Δημοκρατία. Οι ευθύνες του είναι ιστορικές και απαράγραπτες.

7. Από πότε γνώριζε τη θεσμική εκτροπή το ΠΑΣΟΚ;
Το ΠΑΣΟΚ εντόπισε μέσα στο καλοκαίρι την υπόθεση, μετά δυστυχώς την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ενημερώθηκε η ηγεσία της Κ.Ο. του και προχώρησε σε εξαντλητικό έλεγχο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για την αποκαλυπτόμενη νοθεία. Με υπεύθυνο τρόπο προέταξε την ευθύνη απέναντι στη χώρα από οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη κομματική ανάγκη. Και μόνο μετά τον πλήρη έλεγχο της αυθεντικότητας του αποδεικτικού υλικού το παρουσιάζει στη δημοσιότητα.

No comments: