Sunday 26 August 2007

Καίγομαι! Καίγομαι!

Δορυφορική λήψη των πυρκαγιών
Θλίψη, Οδύνη, Οργή είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα για τις τραγικές απώλειες των συνανθρώπων μας, των περιουσιών τους και της τεράστιας καταστροφής του περιβάλλοντος.
Ευθύνες για την ολιγωρία και την απύθμενη ανικανότητα υπάρχουν και είναι τεράστιες. Όμως δεν είναι η θλιβερή αυτή ώρα για τέτοιες συζητήσεις.

Αυτό που προέχει μετά την πλήρη κατάσβεση, είναι να βρεθούν τρόποι να βοηθηθούν οι πληγέντες και κυρίως να αισθανθούν ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ κοντά τους, αλληλέγγυους, συμπάσχοντες.

Tuesday 21 August 2007

Η τέχνη της υποκρισίας

Τον "πήραν χαμπάρι" πιά! Έστω και ας άργησαν..
Διάσημος σκηνοθέτης είχε πεί τότε, όταν πρωτοεκλέχτηκε πρόεδρος στην ΝΔ:
"Θα τον έπαιρνα στον θίασό μου αμέσως, χωρίς καν οντισιόν!"

Στο σημερινό φύλλο των Νέων, διαβάσαμε το παρακάτω που είναι ενδεικτικό της "αποκάλυψης" του ταλέντου του...

Της Βούλας Κεχαγιά
«ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ αυτοκριτική, κάνει υποκριτική» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου για τον πρωθυπουργό στην πρώτη του προεκλογική ομιλία, ενώπιον ενός αμιγώς κομματικού ακροατηρίου όπως το σώμα του Εθνικού Συμβουλίου.
Η αλήθεια είναι ότι η υποκριτική είναι μία από τις κρυφές πτυχές του εαυτού του κ. Καραμανλή. Από τότε που εξελέγη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, τον Μάρτιο του 1997, καλλιέργησε στο έπακρο αυτό που οι αρχαίοι ονόμαζαν «μίμησιν πράξεως σπουδαίας και τελείας». Βέβαια, αυτό που κάνει ο κ. Καραμανλής, ούτε πράξη σπουδαία ούτε τέλεια είναι. Είναι περισσότερο ψιττακισμός.

Στην αρχή οι κινήσεις του ήταν λίγο αμήχανες, λίγο αδέξιες. Έκανε όμως εντατικά μαθήματα και βελτίωσε θεαματικά την κινησιολογία του.
Στομφώδεις κινήσεις με τα χέρια και το σώμα έκρυβαν τον ξύλινο κομματικό λόγο που εκφωνούσε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το 2000 και το 2004. Το ύφος, επί τούτου υπερβολικά επιτηδευμένο, κακέκτυπο αξέχαστων ηθοποιών του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.

Υποκριτικό ήταν και το σκηνικό των αφειδώλευτων προεκλογικών υποσχέσεων Καραμανλή το 2004, αλλά έπεισε. Και ομολογουμένως, απαιτεί τέχνη να υπόσχεσαι τόσα πολλά σε τόσους πολλούς και να σε παίρνουν στα σοβαρά.
Υποκριτική υπήρξε, πάλι, και η επίκληση του δήθεν σοβαρού εθνικού λόγου για πρόωρες εκλογές- εκεί δεν έπεισε ούτε τους δικούς του.
Τουναντίον τους εξέθεσε, καθώς έβγαιναν στις τηλεοράσεις και προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Όση υποκριτική ικανότητα και αν επιστρατεύσει ο Κώστας Καραμανλής, όμως, δεν πείθει ότι το ΠΑΣΟΚ πυροδοτεί το κλίμα οξύτητας και ότι ο ίδιος επιθυμεί να υπάρξει ήπιο πολιτικό κλίμα. «Κιχ» να κάνουν οι Πασόκοι, οι Νεοδημοκράτες σκούζουν σαν μωρές παρθένες ότι η αξιωματική αντιπολίτευση οδηγεί σε τεχνητή πόλωση.
Το υποκρίνομαι όμως είναι σύνθετη λέξη, το δεύτερο συνθετικό της οποίας εμπεριέχει την πεμπτουσία της δημοκρατίας. Στο πολιτικό σανίδι ο κ. Καραμανλής θα τεθεί υπό την κρίση ακόμη και του πιο φανατικού του κοινού...

Friday 17 August 2007

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα..


Εκλογές στις 16 του Σεπτέμβρη.. θέλει ο Μαυρογιαλούρος!
Για εθνικούς λόγους!
Να προλάβουμε και τον Ζορμπά!
Να τους πιάσουμε στον ύπνο..

Κούνια που σε κούναγε!

Thursday 16 August 2007

Στο άρπα ..κόλα!!

Με μια χαρακτηριστική κίνηση τρυφερότητας ο κ. Πολύδωρας "αγκαλιάζει" τους νεορκισθέντες αγροφύλακες και αγροφυλακίνες που ορκίστηκαν με την ..καλοκαιρινή τους φορεσιά μια και δεν υπάρχουν στολές ..ακόμη, λέγοντάς τους:
«Δεν είσαστε οι παλιοί αγροφύλακες, τους οποίους βεβαίως τιμούμε για ό,τι προσέφεραν στην ελληνική ύπαιθρο. Είσαστε οι αστυνόμοι της οικολογίας. Θα προσέξετε το περιβάλλον, θα προσέξετε την υδρονομία. Θα είσαστε το μάτι του νόμου. Και για την αρχαιολογία, για τα αναγνωρισμένα και μη μνημεία και αρχαιότητες στις Περιφέρειές σας και για τη μόλυνση του περιβάλλοντος».

Λίγο απ'όλα και μέσα σε όλα! Άσχετα αν δεν γνωρίζουν ..τίποτα!
Το δούλεμα συνεχίζεται.. Έως πότε όμως;

Thursday 2 August 2007

Η μεταρρύθμιση .. της αγροφυλακής!

Είναι ίσως η μοναδική "μεταρρύθμιση" που θα καταφέρει τελικά η κυβέρνηση Καραμανλή να πετύχει τα 3,5 χρόνια της διακυβέρνησης.
Την ώρα που καίγεται όλη η Ελλάδα, το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως, όχι για να συζητήσουν την δραματική κατάσταση ή τις αποζημιώσεις (αυτές μπορούν να περιμένουν... της Χαλκιδικής οι μελισσοκόμοι ακόμη να πάρουν ευρώ!), αλλά για να επιλέξει τον επικεφαλής της αγροφυλακής ή όπως αρέσκονται να την αποκαλούν, της "αστυνομίας περιβάλλοντος"..
Θα φαντάζεστε ίσως ότι η ευαισθησία των κυβερνώντων για το περιβάλλον, επέβαλε αυτή την απόφαση και φυσικά το νέο σώμα των "αστυνόμων" θα είχε κάποια σχέση με το αντικείμενο..
Θα πρέπει δηλαδή η νέα Αγροφυλακή να εκπληρώσει την αποστολή της, που συνίσταται στη διασφάλιση της προέλευσης και ποιότητας των αγροτικών προϊόντων που προορίζονται για κατανάλωση, στην πρόληψη και καταστολή περιβαλλοντολογικών και άλλων αδικημάτων που διαπράττονται σε αγροτικές εκτάσεις και στη συμμετοχή της στην αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

Φευ!

Καθήκοντα αρχηγού αναλαμβάνει λοιπόν ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Δημήτριος Νικολακόπουλος, (φωτο) ο οποίος μέχρι πρότινος καλλιεργούσε... ρεβίθια.
Ο αρχηγός της νέας Αγροφυλακής, τον οποίο ο Βύρων Πολύδωρας είχε παραλληλίσει με τον Ρωμαίο Κιγκινάτο από το βήμα της Βουλής (είχε παρατήσει τους αγρούς για να κυβερνήσει τη Ρώμη ύστερα από αίτημα της Συγκλήτου), προέρχεται από το Σώμα της Χωροφυλακής, στην οποία είχε καταταγεί το 1971...
Τόσο σχετικός λοιπόν με το περιβάλλον ο αρχηγός!

Και πάμε στους πρώτους χίλιους που θα πιάσουν δουλειά μετά το δεκαπενταύγουστο. Αυτοί θα είναι οι επιτυχόντες στον σχετικό διαγωνισμό του... 1993! Μάλιστα! Δηλαδή νεότατοι και επιστήμονες!!
Η εκπαίδευσή τους, είπε ο κ. Πολύδωρας στη Βουλή, θα γίνει μετά, το φθινόπωρο. Πρώτα θα προσληφθούν, (να προλάβουν να ψηφίσουν δηλαδή) και μετά θα εκπαιδευτούν να αναλάβουν τα σημαντικά καθήκοντα...στα χωριά και στα γραφεία!!

Και όλο αυτό το καταγέλαστο κατασκεύασμα την ώρα που τα Δασαρχεία έχουν κυριολεκτικά εγκαταληφθεί, χωρίς προσωπικό και χωρίς χρηματοδότηση για την πρόληψη των πυρκαγιών!
Δράμα σκέτο ή κωμωδία;