Thursday 2 August 2007

Η μεταρρύθμιση .. της αγροφυλακής!

Είναι ίσως η μοναδική "μεταρρύθμιση" που θα καταφέρει τελικά η κυβέρνηση Καραμανλή να πετύχει τα 3,5 χρόνια της διακυβέρνησης.
Την ώρα που καίγεται όλη η Ελλάδα, το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως, όχι για να συζητήσουν την δραματική κατάσταση ή τις αποζημιώσεις (αυτές μπορούν να περιμένουν... της Χαλκιδικής οι μελισσοκόμοι ακόμη να πάρουν ευρώ!), αλλά για να επιλέξει τον επικεφαλής της αγροφυλακής ή όπως αρέσκονται να την αποκαλούν, της "αστυνομίας περιβάλλοντος"..
Θα φαντάζεστε ίσως ότι η ευαισθησία των κυβερνώντων για το περιβάλλον, επέβαλε αυτή την απόφαση και φυσικά το νέο σώμα των "αστυνόμων" θα είχε κάποια σχέση με το αντικείμενο..
Θα πρέπει δηλαδή η νέα Αγροφυλακή να εκπληρώσει την αποστολή της, που συνίσταται στη διασφάλιση της προέλευσης και ποιότητας των αγροτικών προϊόντων που προορίζονται για κατανάλωση, στην πρόληψη και καταστολή περιβαλλοντολογικών και άλλων αδικημάτων που διαπράττονται σε αγροτικές εκτάσεις και στη συμμετοχή της στην αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

Φευ!

Καθήκοντα αρχηγού αναλαμβάνει λοιπόν ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Δημήτριος Νικολακόπουλος, (φωτο) ο οποίος μέχρι πρότινος καλλιεργούσε... ρεβίθια.
Ο αρχηγός της νέας Αγροφυλακής, τον οποίο ο Βύρων Πολύδωρας είχε παραλληλίσει με τον Ρωμαίο Κιγκινάτο από το βήμα της Βουλής (είχε παρατήσει τους αγρούς για να κυβερνήσει τη Ρώμη ύστερα από αίτημα της Συγκλήτου), προέρχεται από το Σώμα της Χωροφυλακής, στην οποία είχε καταταγεί το 1971...
Τόσο σχετικός λοιπόν με το περιβάλλον ο αρχηγός!

Και πάμε στους πρώτους χίλιους που θα πιάσουν δουλειά μετά το δεκαπενταύγουστο. Αυτοί θα είναι οι επιτυχόντες στον σχετικό διαγωνισμό του... 1993! Μάλιστα! Δηλαδή νεότατοι και επιστήμονες!!
Η εκπαίδευσή τους, είπε ο κ. Πολύδωρας στη Βουλή, θα γίνει μετά, το φθινόπωρο. Πρώτα θα προσληφθούν, (να προλάβουν να ψηφίσουν δηλαδή) και μετά θα εκπαιδευτούν να αναλάβουν τα σημαντικά καθήκοντα...στα χωριά και στα γραφεία!!

Και όλο αυτό το καταγέλαστο κατασκεύασμα την ώρα που τα Δασαρχεία έχουν κυριολεκτικά εγκαταληφθεί, χωρίς προσωπικό και χωρίς χρηματοδότηση για την πρόληψη των πυρκαγιών!
Δράμα σκέτο ή κωμωδία;

5 comments:

Anonymous said...

Πόσων ετών είναι ο νέος Αρχηγός;
Θέλει φτιασίδωμα σαν το σώμα που θα ηγείται...

anadelfos said...

Δεν είναι πολύ μεγάλος.. Μάλλον 55 ετών είναι αλλά να λέει ο Πολύδωρας ότι επειδή φυτεύει 20 στρέμματα ρεβίθι είναι.. κατάλληλος για την αστυνομία περιβάλλοντος!
Τι να υποθέσω εγώ τώρα;
Η ότι είναι τελείως ηλίθιοι ή ότι μας περνάνε όλους για ηλίθιους..
Τι άλλο;

david santos said...

Anadelfos, have a good weekend

αθεόφοβος said...

Ο άνθρωπος είναι συνεπής με όσα έχει πεί.
Δεν μίλαγε για τα δικά μας παιδιά;
Ε,τα διορίζει τώρα.
Η μόνη ασυνέπεια του είναι ότι δεν είναι πλέον παιδιά μετά από τόσα χρόνια!
Μην τα θέλουμε όμως όλα δικά μας!

anadelfos said...

Έως και 47 ετών είναι πλέον.. Λίγο ακόμη δηλαδή και πάνε για σύνταξη..
Ε μετά να μην τους ψηφίσουν;