Thursday 29 March 2007

Τραγική η κατάσταση στην ΕΡΤ.... Νέο οργανόγραμμα..



Πάλι νέο οργανόγραμμα κ Πρόεδρε;
"Η ΕΡΤ είναι σε τραγική κατάσταση"..μας λέει απογοητευμένος ο πρόεδρός της Χρ.Παναγόπουλος.

Και τι φταίει κ Πρόεδρε;
"Υπάρχει σοβαρό δομικό πρόβλημα ανθρώπων" ..δηλώνει!

Μα τι ακριβώς είναι αυτό κ Πρόεδρε;
"Οι άνθρωποι της ΕΡΤ δεν εκτιμούν ούτε τις ικανότητές τους ..ούτε και την ίδια την εταιρεία στην οποία δουλεύουν"..

Τι μας λέτε κ Πρόεδρε.. Δεν αξίζει κανένας τους δηλαδή;
"Μάλιστα έτσι και χειρότερα..και το λέω αυτό γιατί αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί η ΕΡΤ θα οδηγηθεί σε μαρασμό και δεν θα έχει μέλλον"...

Τόσο τραγικά είναι λοιπόν ε;
Και ο εισαγγελέας τι δουλειά έχει εκεί μέσα;

"Εμείς είμαστε ανοιχτοί στον έλεγχο από κάθε ελεγκτική αρχή, δεν διαχειριζόμαστε μαύρο χρήμα, δεν είμαστε υπάλληλοι υπηρεσιών, ούτε υπηρέτες σκοτεινών συμφερόντων, ούτε εκβιαστές δημοσιογράφων ή καναλαρχών, ή διαπλεκόμενοι συνδικαλιστές, ή κρατικοδίαιτοι μικροεκδότες"..

Μα υπάρχουν τέτοιες βαριές κατηγορίες που ερευνώνται και δεν το ξέραμε; Τι να πούμε!!
Και με το θέμα που προέκυψε με την εκπομπή της Αννας Δρούζα;

"Κοιτάχτε εμείς προτείνουμε τη διεξαγωγή διημερίδας των ενδιαφερόμενων φορέων, μέσα στους επόμενους δύο μήνες, για το τι είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς κάτι τέτοιο, θα είναι χρήσιμο"...

Μα τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ερώτηση;
Τέλος πάντων καταλαβαίνουμε..
Με την έλειψη πολιτικής πολυφωνίας όμως που σας κατηγορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τι θα κάνετε;

"Η ΕΡΤ προσπαθεί να τηρεί τα εκλογικά ποσοστά των κομμάτων και προσωπικά ενθαρρύνω τους δημοσιογράφους να δίνουν όσο περισσότερη δυνατότητα παρουσίασης γίνεται στις δραστηριότητες των μικρών κομμάτων"...
Μάλιστα το εμπεδώσαμε..Το έχετε αναλάβει... προσωπικά το θέμα της πολυφωνίας...

Και τι έχετε να πείτε στα σωματεία των εργαζομένων στην ΕΡΤ σχετικά με τις ενστάσεις τους για το νέο οργανόγραμμα;
"Ε, υπάρχουν και διαφωνίες, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω να χαθεί το νέο σχέδιο μέσα στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας του δημοσίου"...

Μάλιστα ..λίγο δυσνόητο το παραπάνω αλλά θα το υποστούμε..
Αφού τα σωματεία αποτελούν την γραφειοκρατία...καλά κάνετε και δεν κολώνετε με τίποτα!!
Εύγε..και με την νέα «τεχνοκρατική προσέγγιση» ..στις προσλήψεις..

Saturday 24 March 2007

Η Ευρώπη γιορτάζει...Τι όμως;


Στις 25 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Ένωση γιορτάζει την 50ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.
Η πρώην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα μετατράπηκε σε Ευρωπαϊκή Ένωση το 1992, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει μια κοινότητα που πέρα από οικονομική θα αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον, την εκπαίδευση.
Δυστυχώς, απέτυχε.
Αντίθετα, επικρατεί η αίσθηση μιας καταναγκαστικής ένωσης που συμβάλλει στην απομύζηση πόρων προς όφελος των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, λίγων κρατικοδίαιτων υπαλλήλων και κάποιων μεγαλοαγροτών που ασχολούνται με μονοκαλλιέργιες, βλαβερές για περιβάλλον και τρίτο κόσμο.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα συρικνώνονται με σκληρότερους νόμους για την προσωπική μας ζωή και τα δεδομένα.
Οι συνθήκες εργασίας γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες, πολύωρες και λιγότερο αμοιβόμενες.
Η ανεργία των νέων και των ηλικιωμένων που πλησιάζουν την συνταξιοδότηση, καλπάζει σε όλο και μεγαλύτερα επίπεδα ενώ την ίδια ώρα τα επιδόματα ανεργίας περικόπτονται. Η σύνταξη "έρχεται" όλο και πιο αργά..σε τόσο μεγάλη ηλικία που δεν μπορεί ο ηλικιωμένος απόμαχος να απολαύσει λίγη ξεκούραση, ενώ οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται.
Το μεγάλο σχέδιο της πλήρους καθυπόταξης των λαών της Ευρώπης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί!

Tuesday 13 March 2007

Η ανταρσία του "Α/Τ ΒΕΛΟΣ"


"Όταν ερχόμασταν εν μέσω κραυγών και συνθημάτων, για την δεκαπέντε μέτρων διαδρομή από τα σκαλιά στο Λιμεναρχείο χρειάστηκα δέκα δευτερόλεπτα. Όσο ήμουν μέσα, διέρρευσε η πληροφορία ότι ο μικρός που ήρθε πριν ήταν από το ΒΕΛΟΣ. Για να ξαναμπώ στο κρις κραφτ έκανα είκοσι λεπτά απ’ τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου έξω από την πόρτα. Τέτοιες αγκαλιές και φιλιά και μπράβο και εύγε, δεν θες πολύ να βρεθείς …αλλού. Κι ο Ιταλός ο Ναύτης πήγε το κρις κράφτ στη μέση του λιμανιού και με ένα κόμβο ταχύτητα χαμογελώντας και απορώντας ποιος είναι αυτός ο πιτσιρικάς αξιωματικός που έχει ανοίξει τα χέρια του σαν τον Χριστό και αποθεώνεται από εκατοντάδες ανθρώπους…"

Με "κομένη την ανάσα" παρακολουθώ αυτές τις μέρες το Blog του Ημίαιμου. Εκεί ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας, πηγαίνοντάς μας πίσω στα μαύρα τελευταία χρόνια της χούντας και της ηρωϊκής ανταρσίας του Αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ, στο οποίο υπηρετούσε τότε νεαρός σημαιοφόρος. Η περιγραφή (απόσπασμα παραπάνω) είναι αυθεντικό θρίλερ. Αν και έχουν γραφτεί πολλά για την περιπέτεια αυτή των Ελλήνων αξιωματικών, λίγα ήταν γνωστά για τις λεπτομέρειες της άφιξης του "ΒΕΛΟΣ" τον Μάη του 1973 στην Ιταλία.

Θυμίζω οτι η χούντα προσπαθούσε με όλα τα μέσα τότε να κρύψει το μέγεθος και την ένταση της αντίθεσης του Ναυτικού προς αυτήν, τόσο στο εσωτερικό της χώρας αλλά κυρίως προς τους προστάτες της στο εξωτερικό οι οποίοι είχαν την εντύπωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στο σύνολό τους στήριζαν τη δικτατορία.

Με την ηρωϊκή όμως ενέργεια της ανταρσίας του ΒΕΛΟΣ, ο τότε κυβερνήτης του και οι άνδρες του κατάφεραν:
Να πέσει στο κενό η προσπάθεια του καθεστώτος να υποβαθμίσει το μέγεθος της αντίθεσης του Ναυτικού, να εξαναγκάσει το καθεστώς να προβεί σε «δημοκρατικά» βήματα για να αλλάξει τις εντυπώσεις και να αντιληφθεί ο λαός ότι το καθεστώς είναι γυμνό και να φουντώσει η αντίδραση με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική λύση.

Thursday 8 March 2007

Ακόμη τρώνε ..ξύλο!


Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα, οι αριθμοί όμως εξακολουθούν να σοκάρουν. Είκοσι έως 25% των Ευρωπαίων γυναικών έχουν υποστεί σωματική βία τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, σύμφωνα με έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πρόκειται κυρίως για σεξουαλική και οικογενειακή βία με δράστες ως επί το πλείστον συζύγους ή ερωτικούς συντρόφους....

Αμάν πια ρε αδέλφια...Πρέπει να σταματήσει αυτό επιτέλους! Δεν υπάρχει τίποτα το "αντρίκιο" σε τέτοιες συμπεριφορές..